Specialist in vloerisolatie en vochtbeheersing

Bel zelf
040 - 251 01 20

Warme voetenWarme voeten

Vloerisolatie met TONZON thermoskussens, vergelijkbaar met een thermosfles.

Tegen de onderkant van de vloer brengen wij de TONZON® Thermoskussens aan. Deze kussens worden per woning op maat gemaakt en bestaan uit 3 lagen flinterdunne maar oersterke gemetalliseerde folie.  Tijdens de montage stroomt lucht in de kussenkamers. Na hermetische afsluiting van de kussenkamers zorgt de daarin opgesloten lucht samen met de reflecterende folie voor het weerkaatsen van de stralingswarmte die anders via de vloer verloren dreigt te gaan. De werking is zodoende te vergelijken met een thermosfles.

De folie haalt een isolatiewaarde die te vergelijken is met die van een 15cm dikke laag polystyreen (tempex) of minerale wol. De Rc-waarde is minimaal 3,8.

Geschikt voor alle soorten houten en betonnen vloeren met een kruipruimte

TONZON® Thermoskussens zijn toepasbaar bij zowel houten als betonnen vloeren en kunnen ook onder een bestaande EPS-isolatielaag worden aangebracht.

Houten vloer (deels) voorzien van Tonzon Thermoskussens en op Hygrofoil bodemfolie de kruipruimtebodem

Houten vloer (deels) voorzien van Tonzon Thermoskussens en op de kruipruimtebodem HYGROFOIL Kruipruimtefolie om optrekkend vocht te weren. De kruipruimte wordt droog, schoon en de vloer warmer.

Combinatie van Thermoskussens met Kruipruimtefolie om optrekkend vocht te bestrijden

In vochtige kruipruimtes (zie onder) is het belangrijk om ook kruipruimtefolie toe te passen. Hierdoor wordt de kruipruimte droog en werkt de isolatie vele malen beter.

Klik hier voor meer informatie over het toepassen van kruipruimtefolie bij optrekkend vocht uit de kruipruimte
 

Uw kruipruimte zelf controleren op vocht

Controleer uw kruipruimte door een oude krant met daaroverheen een stuk plastic (bijv. een vuilniszak)  op de zand- of betonbodem te leggen. Als na een week de krant nog knispert, weet u zeker dat de ondergrond droog is en geen gevaar oplevert voor condensvorming op de thermoskussens.