Specialist in vloerisolatie en vochtbeheersing

Bel zelf
040 - 251 01 20

Warme voetenWarme voeten

Duurzaam en kostenbesparend

TONZON® Thermoskussens: duurzaam isoleren

Voor de isolatie met van een woningvloer van 50 m2 met TONZON® Thermoskussens is ongeveer 2,5 kg folie nodig. Die bevat in totaal slechts 18 gram aluminium. Dat is minder dan een leeg limonadeblikje. Als we van alle beschikbare methoden van vloerisolatie de totale energiebalans bekijken (dat is de haalbare energiebesparing afgezet tegen alle energie die nodig is voor productie, transport en recyclen van het materiaal) dan verdient het gebruik van isolatiefolie absoluut de voorkeur.

Zonne-energie bij de productie 

Energiek Isolatie wekt zelf electriciteit op door middel van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand in Eindhoven. Met deze duurzaam opgewekte energie worden onder meer de thermoskussens geproduceerd (in licentie van TONZON).

Kostenbesparend: investeren in vloerisolatie verdient zichzelf snel terug! 

Niet alleen verdient u uw investering in vloerisolatie snel weer terug. Na dat moment is het letterlijk geld verdienen. De gemiddelde besparing is 15% op uw energiekosten.

Subsidie of energielening

Vaak is het mogelijk een subsidie of energielening aan te vragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Informeer hierover bij uw gemeente of provincie.

Milieucentraal zegt het volgende over vloerisolatie

“Het milieu gaat erop vooruit als je de begane grondvloer isoleert. Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Na vloerisolatie daalt het gasverbruik op jaarbasis met  gemiddeld 325 m3. Dat scheelt 580 kilogram CO2-uitstoot. Huiseigenaren die vloerisolatie lieten aanleggen, merken dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening.”

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en is een effectieve manier om energie te besparen.